Dressingar
1.Enkel dressing.
Saften från 1 citron blandas med 2 msk honung (enkelt o gott!)
2.Hetare dressing.
1 dl rapsolja
Saften från 1 citron blandas med 2 msk honung (enkelt o gott!)
1/2 tsk chiliflakes (finns i kryddhyllan)
smaka av med salt och svartpeppar
3.Lite häftigare dressing.
Saften från 1 citron
1 tsk salt
2 msk vinäger
1 dl honung (gärna flytande)
2 tsk paprika-pulver
2 krossade vitlöksklyftor
Rör ihop detta och tillsätt sedan 3/4 dl matolja.
Sommarsallad med jordnötter, lime och honung
(Salladen blir nästan lika god med rapsolja, uteslutna jordnötter och vitlök.)
ca 350 g spröd sommarkål eller vanlig vitkål.
Skär bort rotfästet och lossa bladen och skär i grova strimlor. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten och koka i 3-4 minuter. Häll av vattnet och kyl ner i kallt vatten.
1 gul lök hackas eller strimlas
4-5 salladslökar strimlas
En rejäl knippa persilja grovhackas
3/4 dl rostade jordnötter grovhackas
Allt det här blandas i en salladsskål och dressingen hälls över.
Dressingen:
Rivet skal och saft från 1 lime
1/2 dl flytande honung
1 dl olivolja (rapsolja)
2 msk vitvinsvinäger
chiliflakes 1 tsk
smaka av med salt och peppar
2-3 vitlöksklyftor skalas och finhackas
Sallad med valnötter och honungsdressing.
1 frise-salladshuvud
1 rossosallad
1 burk valnötskärnor
Dressing:
2 msk flytande honung
1 tsk senap
1 äggula
nymald svartpeppar
1/2 dl vitvinsvinäger,
1 dl olja
Blanda ingredienserna till dressingen och rör ner valnötskärnorna. Skölj salladssorterna och lägg upp på tallrikar. Fördela dressing och valnötskärnor över salladen och servera som förrätt.