Honungsmarinerad regnbågsfilé
2 regnbågsfiléer
2 msk flytande honung
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 dl vitt vin
lite salt och peppar samt bladpersilja
Tina de djupfrysta filéerna och lägg dem i en låg vid panna. Hacka lök, champinjoner och persilja och blanda med honung, lite salt och peppar, samt vitt vin.
Häll blandningen över filéerna o låt stå svalt i 30 min.
Ställ pannan på värme. Lägg i bladpersiljan. Låt koka upp och sjud ca 2 min.
Halstrad gravad lax med honungssås
8 skivor lax
Honungssås: 1 1/2 msk honung
1 msk pressad citron- eller lime-saft
1 msk senap
1 dl olja
salt och peppar
Rör ihop honung, lime- eller citronsaft och senap i en skål. Droppa i olja och rör samtidigt. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i 1/2 cm tjocka skivor.
Halstra dem hastigt på grillen.
Serveras med sparris och kokt potatis och med den goda honungssåsen.
Matjessill i senapssås med honung
1 burk matjesfiléer i bitar
1 dl finskuren dill
2 msk flytande honung
Lägg dillen i honungen och låt stå och dra en stund.
3 msk svensk senap
1 msk vinäger
1 dl olja
lite salt och peppar
Låt matjesfiléerna rinna av och lägg upp bitarna på ett fat. Rör ihop övriga ingredienser med dillhonungen och täck sillen med blandningen. Låt det gärna stå och dra en stund
Serveras med kokt potatis och hårt bröd.