Efterrätter

Honungsapelsiner
(4-6 pers) 5 – 6 apelsiner (skalade) skivas tunt.

Värm 4 msk honung och rör i 3 tsk kanel, samt saften från ytterligare 1 apelsin och saften från 1/2 citron. Häll saften över apelsinerna. Låt svalna. Serveras till glass.


Jordgubbar i honungssås.
1 liter jordgubbar.

Sås: 3 äggulor, 2 msk honung, 1 1/2 dl vitt vin eller cider

Vispa i kastrull – i vattenbad – äggulor, honung och vin (eller cider). Använd emaljerad eller rostfri kastrull.

Sjud under vispning och häll den skummiga såsen över bären.


Busenkel björnbärsglass
Så enkel att göra att du som inte ens knappt hittar till köket kan klara att fixa till det här!

225 g frusna björnbär (helst osockrade) 250 g kesella vanilj eller vaniljvisp.

Kör alltsammans (utom några björnbär som sparas för dekorationen) i en mixer till en fluffig smet. Häll upp i små fina glas och dekorera med några bär.


Honungs- och vinmarinerade frukter och bär.
En blandning av flytande honung, vitt vin och citron blir en läcker marinad till de flesta bär och frukter.

T ex persikor, hallon och aprikoser. Skär frukterna i bitar och blanda med hallon eller låt frysta hallon tina med frukten och honungsmarinaden.

Beräkna t ex för 4 personer 4 persikor och 1 pkt hallon:

1 dl flytande honung, 1 dl vitt vin och saften av 1 citron.